Studio Boy Bianchi

Het is lastig om in een paar zinnen uit te leggen wat ik doe. Dat komt doordat de taak van een producer nogal veelzijdig is. Een producer (en dan heb ik het over de professionele term; niet een DJ die ook “produceert” bijvoorbeeld) houdt zich bezig met vrijwel alle aspecten van een muziekproductie. Het schrijven, het opnemen, de “sound”, de “sfeer” en het resultaat.

Sommige producers kiezen (of excelleren in) een bepaald genre. Ik heb zelf altijd sterk de behoefte gehad om mij juist niet bezig te houden met stijlen of genres, maar altijd gewoon af te gaan op mijn gevoel. De ene dag produceer ik popmuziek, de andere dag house. Soms heb ik een rouwe hiphop bui; soms begin ik ineens spontaan aan een piano ballad.

Ik vind het niet meer dan logisch dat ik mij daarom ook bezig houd met veel verschillende opdrachten en eigen producties. Ik componeer graag een muziekstuk bij beeld, maar schrijf ook met veel plezier liedjes. Een zangopname doen vind ik net zo interessant als proberen een radio jingle te produceren. Zolang ik in mijn studio ben, ben ik altijd productief, creatief en gelukkig.

Mijn doelstelling was om als producer mijn brood te verdienen. Dat lukt momenteel aardig. De volgende uitdaging is het uitbreiden van mijn netwerk en aan zoveel mogelijk mooie projecten werken. En of dat nu een liedje in opdracht, jingle, filmscore of een succesje uit eigen koker is; als het naar muziek smaakt, smaakt het goed.

De studio is een fijne lichte en akoestisch geoptimaliseerde ruimte. De studio draait op Windows; alles eromheen met Apple. De manier van werken is deels analoog, deels digitaal (afhankelijk van waar we mee bezig zijn). Er is een vergadertafel, kast vol met muziekspulletjes, een luierstoel (natuurlijk) en koffie, thee en (s’ avonds) ook een borrel.

Meer info over waar we mee werken:

Supermegasnelle PC
RME Babyface
Windows 7
Cubase 7.5
FL Studio
NI Instruments
Waves
Fabfilter
+ Shitload meer plugins

ARIA 16B Vintage Mixer
Yamaha HS80-M
KRK V12 Sub
ADA8000
Midiverb III
Alesis 3030
Arturia Spark
Yamaha PS-80
Farfisa VIP 255
Magnus Organ
Korg M1
Diverse akoestische en elektrische gitaren
Rode + AKG + SM58 Mic’s

13 x Broadband Panel 150 x 50 CM
2 x Monster Bass Trapps 2 x 2,5 M
1 x Bass Trapp 1 x 2 M
60 x High Frequency Foam Panels

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search